lördag 24 mars 2018

Terrorism i Frankrike, valår i Sverige och kosmetikans betydelse för samhällsfreden

Foto: Astrid Nydahl
Det är mycket som göms i okunnighet. En kanske anmärkningsvärd sak är okunnigheten själv, eftersom den som inte vet, inte vet om det. "Det man inte vet har man inte ont av", minns jag att mamma sa i Malmö när vi var unga. Jag tror inte på den livsstrategin, oavsett vad det gäller. Mer kunskap innebär alltid större klokhet och förmåga att navigera i den svåra samtidslabyrinten.

Fredagen blev, som så många fredagar tidigare, dagen då ännu en mordisk islamist slog till, denna gång i södra Frankrike. Nu när natten närmar sig vet vi hur det slutade. Att det alls finns människor som tänker att han misslyckades" glömmer bort de offer han i sin fanatism tog med sig in i döden. För islamismens själva väsen är att den vill förgöra, förstöra och döda.

För att bättre förstå IS bör man absolut se Tom Hollands starka dokumentär på Axess tv, IS - våldets ursprung. En studie i islams historia. 

Vad är innebörden av valåret 2018? Det korta svaret är: det finns ingen innebörd. Det långa svaret kräver också kunskap. "Det man inte vet har man inte ont av." Eller är det tvärtom så att ju mer man vet, desto mer ont har man? Oavsett vad de påbörjade valkampanjerna leder fram till så kan vi utgå ifrån att inget avgörande kommer att förändras. Kosmetikan tas fram på de politiska kanslierna och skönmålningen kan börja om från början. Den som lever får förstås se, det är lång tid dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar