tisdag 29 maj 2018

Farliga steg i en farlig tid...

Jag talade igår med denna kalv. Högst civiliserat och stillsamt blev det. TN
Denna rubrik kanske är förbryllande, men så här tänkte jag:

Under tisdagen inträffade ett nytt Allah-attentat i Liège i Belgien. 

Samtidigt som det hände satt jag och läste senaste nytt om det högst anmärkningsvärda gripandet av Tommy Robinson i Leeds. Han greps när han för sin egen digitala nätkanal berättade om en pågående rättegång mot ännu ett grooming-gäng. Inte nog med det. Efter en högst summarisk "rättegång" som inte ens tillät honom ha en försvarare fördes han till en fängelsecell som redan var bokad i hans namn. Dömd till 13 månaders fängelse.

Det är just det jag vill kalla farliga steg. Hur ska ett demokratiskt samhälle kunna försvara sig om det handskas med sina medborgare på det sättet? Hur ska ens argumenten mot de totalitära lärorna bli trovärdiga?

Det är en ytterst farlig tid vi lever i. Hoten är många. Har demokratin inga bättre metoder än att fängsla medborgare som tillämpar sin yttrandefrihet och talar mot något avskyvärt? Vem vill staten skydda? Vem borde staten skydda?

Den som följer tv-serien om IS, The State, på söndagkvällarna kan i dramatiserad form följa de engelska islamister som reser kors och tvärs i frihet för att ansluta sig till den mest mordiska islamistsekten. Kanske något för rättsapparaten att ägna kraft åt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar