lördag 15 december 2018

Haveri i verkstaden

Ivösjön vid Korsholmen norr om Bromölla idag. Foto: Astrid Nydahl
I fredags havererade min Mac. Två år gammal var den. Inköpt för ett stipendium 2016. Jag skulle uppdatera till den senaste versionen. Efter många timmar meddelades jag att installationen misslyckats. Jag skulle trycka på omstart av datorn. Sedan dess får jag bara två reaktioner. Båda visas som text mot svart bakgrund. Andemeningen är glasklar: datorn går ej att öppna igen.

Alla mina bilder är borta. Musiken också. Men allt textmaterial hade jag varit klok nog att lägga på usb.

Jag kan leva med detta. Det finns svårare situationer. Har nu plockat fram den gamla pc jag satt och skrev med i Birmingham 2012. Inget roligt verktyg alls.

Min blogg läggs inte ner, men några dagliga texter blir det inte. Återkommer men vågar inte säga när. 

Att köpa ny Mac kommer inte på fråga eftersom jag har en pension så låg att inte ens den på en månad kommer upp i priset för en sådan.

Den som lever får se.

***

Idag har läsare hört av sig och meddelat att de vill bidra till en reparation eller annan lösning så att jag kan återuppta det dagliga bloggandet. Det är jag förstås oerhört tacksam för. Min swish har nummer 0706 423016

Tack på förhand! Meddela gärna med ett mail till thomas.nydahl@gmail.com om du ger ett bidrag. Dessa syns nämligen inte på min numera halvtrasiga telefon.

2 kommentarer:

  1. Det som du hade på Mac,en är ju förstås inte borta utan bara dolt och oåtkomligt just nu. Jag undrar lite smått om det inte går att komma åt innehållet om man kopplar ihop din Mac med en annan Mac? Om man inte då kan se innehållet på din Mac och då kan föra över det till en annan enhet. T.ex. en extern hårddisk.
    Har du ingen i bekantskapskretsen som är bra på datorer?

    SvaraRadera
  2. Tack för tips Rune, ska försöka hitta någon verkstad i veckan som kommer.

    SvaraRadera