söndag 13 januari 2019

Ny (?) regering? Hur skulle det se ut

Det växer igen, snart kommer vi varken in eller ut.
Foto: Astrid Nydahl

"Men ingenstans har de styrande valt så extrema lösningar som i Sverige. Nästan alltid grundat enbart i teoretiska modeller och en romantisk övertygelse att veta vart historien är på väg. I grund och botten är det exempel på klassisk dårskap. De styrande har hållit fast vid en politik som gjort det allt svårare för dem att styra landet."

Carl Hamilton i Svenska Dagbladet

Det sägs att vi får en regering nu. Det sägs att den är ny. Nog krävs det sinne för humor för att betrakta en s-mp-regering som ny. Det nya skulle bestå i den uppgörelse sossarna träffat med två sjunkande partier, centern och liberalerna.Vad ska man säga om det? Följande kanske:

Det blir mer av detsamma, utan tvekan. Någon gräns för det extrema tillskottet från islam är inte i sikte. Lööf tycks, sina usla opinionssiffror till trots, få ett avgörande inflytande på den punkten. Och hon nöjer sig inte ens med siffrorna från 2015-2016.

Vad säger gråsossarna? Vad säger de gamla bondeförbundarna, är de helt utmanövrerade av Stureplansmänniskorna?

Gråsossar finns det inte så många av längre. Men de som finns, vad säger de om alla de nio punkter som politikerklassen enats om? Smaka bara på det faktum att man för femtioelfte gången lovar förbättrad "integration". Har S fortfarande inte förstått att det trolleriet inte existerar i verkligheten?

Hur har vi det med judehatet i vårt arma land? Ack, där vandrar liberaler och andra arm i arm men de säger aldrig något om varför det ökar så dramatiskt. Om vi tiger om sanningen, innebär inte det att vi ljuger? Vem skulle söka judehatet bland de Allah-dyrkare som bor i Sverige? Bara den som saknar skygglappar. Inga faktorer kan begravas i Europas askfyllda jord. Heller inga samtida faktorer kan döljas av fakta. Ljus på dem! Ljus är allt vi behöver och ingen svensk regering - inte heller den nygamla - kommer att ge oss det.

Vad säger det nygamla styret om bombkampanjerna, senast i Hässleholm under lördagen. Detta är förstås en del av det extrema inbördeskrig som pågår i Sverige. Det blir patetiskt att höra alla polistalespersoner uttala sig om hårda insatser och kamp mot dessa arabiska, afrikanska och balkanska gäng som gör livet surt för oss. 

Om jag får gissa, så tror jag att denna fyrparti-överenskommelse möjligen överlever mandatperioden. Tricket är att hålla de 1,2 miljoner medborgare som röstade SD utanför. Men min prognos är lika osäker, som om jag sa att Trump fortsätter sin mandatperiod ut. Mycket och mer kan hända.

Vi har inom kort ett EU-val. Det kommer att berätta något litet om nationens läge. Men inte allt. De flesta tror att man kan strunta i EU. Det tror inte jag. Studera det brittiska dramat. Det säger i sig något oroväckande om framtiden.

Nå, uppgörelse eller ej: från Moskva pressar Putinregimen på, från USA Trumpregimen. Från Bryssel pressas vi av den icke-valda politikerklass som lever gott på det som såg ut som en folklig förbrödring över gränserna men visade sig vara något helt annat. Från islamismen pressas terror och särkrav på oss. Vi lever kort sagt i ett europeiskt hus som kan falla av egen kraft. Själv är jag ytterst pessimistisk. Det är bara att hoppas att de styrande är lagda på annat sätt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar