tisdag 15 januari 2019

(Politisk) livboj - hjälper det över huvud taget vårt arma land?

Foto: Astrid Nydahl
Jag ser dem vandra inför kamerorna, allvarstyngda män med något enstaka exemplar av kvinnotypen. De ska diskutera. Har de gjort annat sedan septembervalet? 

De trixar med kombinationer, men det yttersta målet med trixandet är ju att stänga ut en dryg miljon människors synpunkt, ståndpunkt och val. "Så fungerar demokratin", det mantrat kan vi alla! 


Kanske har Lars Vilks rentav skrivit "Alle gegen SD"? Situationen passar hans kärva humor (Och så många tänker just det, men säger det aldrig, det är opassande om den "nya" demokratin ska överleva).


Själv har jag ingen humor alls. Mitt val är enklare, jag tackade i förmiddags ja till operation den 6 februari.


I nyhetsflödet vid tretiden hittade jag detta:
"Den våldsbejakande islamistiska extremismen utgör i nuläget det största hotet mot Sverige", skriver Säpo.  
– För att möta hotet från terrorismen kommer Säkerhetspolisen framöver att arbeta ännu mer strategiskt för att begränsa extremistmiljöernas tillväxt. Det kan handla om att omhänderta personer som utgör ett säkerhetshot eller i samarbete med andra myndigheter hårdare arbeta för att dessa individer ska lagföras för andra brott – eller få sina möjligheter beskurna.
Kan man dra några slutsatser av det som möjligen berör den svenska politikerklassen? Av det spel vi sett sedan september har jag dragit slutsatsen att det var en av partiledarna som var det största hotet mot Sverige. Vilken tur att jag hade fel!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar