söndag 21 april 2019

Terrorn tystar friden i påsk

Landö-påsk vid lågvatten. Foto: Astrid Nydahl

Nog kan man sitta i frid och tystnad så länge man är ute. Nog kan man - om än med ansträngning - verkligen koppla bort världens affärer för någon timme.
Skärmdump från Daily Mail
Men hemma igen stirrar man rakt ner i terrorns effekt. Man ser hur kyrkorna sprängts och hur människorna i högmässorna mördats eller skadats. Kyrktaken är i vissa fall lika borta som  det över Notre Dame. Vem talar klarspråk? Vem förklarar - tydligt och välformulerat - att detta är islamismens avsikt och mål?

Denna terrorverksamhet ingår i en dödskult som skiljer de troende från de vantrogna/otrogna. Kan man välja annat än otroheten när man ser hur dödskulten verkligen ser ut? Jag kan det inte.

Allt pekar på att NTJ (National Thowheeth Jama'ath) ligger bakom massmorden idag. NTJ är en "radikal muslimsk grupp" som tidigare bland annat gjord sig känd för att ha förstört buddhistiska statyer.

Det kommer mer. Idag var det katoliker i Sri Lanka som massakrerades. Imorgon vet vi inte vem det blir, men vi kan vara säkra på att det sker - igen och igen.

3 kommentarer:

  1. Detta är blodisande. Har en liten dotter som varit på Sri Lanka två gånger med sin mamma, senast under jul- och nyårshelg. Jag är outsägligt glad att hon är hemma nu men sådant här gör mig helt kall. Det räcker med att vara på fel plats vid fel tillfälle. Eller inte ens det. Platsen kan vara helt rätt. Detta är en global pest.

    SvaraRadera
  2. Moulvi Zahran Hashim sägs ha identifierats som självmordsbombare på Shangri-La Hotel, Colombo, vilket - big surprise - skulle tala för islamistisk terrorism. Självmordsbombning luktar martyrskap för fanatiker, och det stämmer ju in på jihadisters MO. Men låt oss höra vad svensk public (dis)service kan komma att berätta om de koordinerade attackerna mot de kristna i deras helgedomar och hotellen.

    SvaraRadera
  3. Med dina ord fångar du precis min verklighetsbild. Jag blir alltmer deprimerad. På riktigt.

    SvaraRadera