måndag 10 juni 2019

Posten avvecklar sig själv - det gör förmodligen också jag

Söndagstömning på CSK. Slut med det
När jag är gräsänkling, som nu, tar jag söndagsbussen till Centralsjukhuset och postar de böcker som beställts under fredagen och lördagen. I 45 minuters väntan på bussen hem tar jag en fika inne i entrén.

Nu satt det en ny klisterlapp på brevlådan. Det meddelade att det från och med 1 juli är slut med söndagstömning. För alltid. Och vardagstömningen sker redan 16.00 - detta är förstås helt i linje med Postens självpåtagna avveckling. När detta beslut träder i kraft om några veckor väntar vi på nästa steg. Posten ska bara delas ut varannan dag från och med 2020. Vi som fortfarande skickar materiella ting - som brev och böcker - och därtill prenumererar på utländska tidningar får lära oss att veta hut. Å andra sidan har vi redan gjort det. Vi är hopplöst missanpassade i den digitala rymden. 

Det finns ett personligt ps idag. Det handlar om min blogg. Den var åren 2010 till 2014 som mest läst. Betydligt fler än tusen visningar per dag. Ibland runt två tusen. Sedan sjönk den till en lägre siffra, men fortfarande acceptabel. 

Nu är den nere på en nivå som jag finner mindre meningsfull. Ändå skriver jag varje dag. Kanske skulle jag göra som Posten? I så fall blir det en ny text varannan dag. Är det rimligt och försvarbart? Jag har inget enkelt svar på den frågan. Den som lever får se.

2 kommentarer:

  1. Nej, ta inte efter Posten. Att skriva är nödvändigt. Hur många som läser har mindre betydelse. Om man tänker så bör jag själv sluta omgående, helst före.
    Bli inte saknad.

    SvaraRadera
  2. Tack Elina. Är glad för dina ord, men vet inte om jag orkar och finner det meningsfullt. Kanske pausar jag bara. Vi får se. Ska begrava en gammal kompis imorgon, efter det lättar kanske tankarna

    SvaraRadera