torsdag 13 juni 2019

Sorgedag

Nattens åska fångad på bild av Catarina Löv
 Natten till onsdagen hölls jag vaken vid två tillfällen. Åskan var då så intensiv att blixtarna inte riktigt gick att skilja åt. Regnet slog hårt mot marken. Ljuden var magnifika att lyssna till i sovrummet. Problemet var bara att jag skulle upp och i tid klä mig för begravning.

Vid Västra Vrams kyrkogård lade vi blommor på Tobbes och Alfons gravar. Alfons skulle ha fyllt sjutton igår. På promenadavstånd från kyrkogården fortsatte vi till kyrkan. Där var det begravningsgudtjänst för Christer Jupén. 

V. Vrams kyrka med Christer Jupéns kista och porträttfoto. Bilden tagen av Astrid Nydahl

Många av hans grannar, vänner och släktingar var där, liksom hans fru, deras två vuxna barn och ett av barnbarnen. Vid kistan blev det en för mig ovanlig ordning. Först talade hans fru direkt till honom vid kistan, och så fortsatte vi andra. Det blev en mycket vacker ceremoni. 

Chris Geiger från Moder Jord, alldeles i närheten av vår by Sätaröd, sjöng för Christer och vi hade ett bra samtal om det förflutna och nuet. Också han och hans fru hade begåvats med elva barnbarn, så det hade vi gemensamt.

Christer Jupén var en kompis i Sätaröd. Han och jag träffades mycket ofta. Han bistod mig också med praktiska ting, som att bygga en ny fasad på stationshuset jag bodde i.

För en knapp månad sedan slutade hans hjärta att slå. Han blev sjuttio år lite drygt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar