tisdag 27 augusti 2019

Att bevara sin självrespekt

Stoke-on-Trent, England. Foto: Astrid Nydahl

”For å bevare sin selvrespekt skal man nekte å ta aktivt eller passivt del i løgnene i sin samtid. Man bør skrive det man tror er sant, selv om det koster. Det har aldri vært uten omkostninger å følge sin samvittighet. Det kommer det heller aldri til å bli.” Peder Jensen, alias Fjordman, Norge
Allt kommer i högre grad att handla om självrespekt. Den är sista utposten. Om man sjunker in i det självförakt jag skrev om igår (i texten om barndomen) är man med all säkerhet förlorad. Ändå är det där jag varit så länge, så ofta.

Men i skrivandet är det en annan sak. Om man inte vill delta i den mediala lögnproduktionen tvingas man skriva det man ser som sant och riktigt. Inte väja för att människor smetar äckligheter på ens person och namn.

Jag har stått i tvärdraget i många år. Ja, jag har också gömt mig för att ens slippa ”diskussionen”. Det kostar att följa sitt samvete skriver Peder Jensen. Då får det göra det, om det måste. Priset man betalar för att blunda, förneka och romantisera är bra mycket högre. Det tackar man nej till utan minsta betänketid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar