onsdag 18 september 2019

Politiska ägghuvuden. Tankar kring budgeten och "välfärden"

Indalsälven. Foto: Astrid NydahlLåt oss läsa några rubriker om den dagsaktuella budgeten. Men först en liten sak från igår, som säger det mesta om tillståndet i Sverige:
Samarbetet mellan Stockholmspolisen och polisen i New Jersey ska motverka vapenvåldet i Sverige. Före detta polischefen Rick Fuentes ser allvarligt på situationen i Sverige.
– Jag har jobbat inom polisen i 40 år och jag har aldrig hört eller sett något liknande, säger han.
*
Utöver den svenska politikerklassens totala oförmåga att förstå vad som sker när en nation havererar, visar den också att de gamla folkrörelsepartierna gärna säljer ut hela sitt arv för att få sitta kvar vid köttgrytorna. Socialdemokrater som ger överklassen nya privilegier är en skam och borde få "rörelsen" i sin helhet att rodna. Sossar är, idag liksom de senaste årtiondena, redo att skriva på vad som helst om de får "regera". De värnar inte landet, de värnar sig själva. Budgetrubrikerna idag kan se ut så här:
Med sänkt skatt för dem som tjänar mest växer inkomstklyftorna i Sverige, vilket strider mot Socialdemokraternas politik – även när regeringen försöker peka på andra framgångar i budgeten. Onsdagens presentation visar på det extraordinära tillstånd som råder i svensk politik.
Värnskatten för dem med de allra högsta inkomsterna avskaffas helt, som Liberalerna velat. Arbetsförmedlingen ska läggas ner i sin tidigare form och privata företag ska få pussla ihop arbetsgivare med arbetslösa, som Centern drivit

Rika män är de stora vinnarna på Magdalena Anderssons budget för 2020. Det konstaterar regeringen själv: ”En tredjedel av medlen går till män i den högsta inkomstgruppen.” Det kommer att öka klyftorna, säger finansminister Magdalena Andersson (S).
Budgeten är en sak. Det dagliga regeringsarbetet en annan. Jag skriver i rubriken om politiska ägghuvuden. Men det är mycket värre än så. Jag använder dock inte sådana ord i bloggen.

Sverige är bortlovat till andra människor. Sverige är utsuget inte bara av "de rika männen", utan framför allt av alla de människor som kommit hit och åberopat flyktingstatus, trots att de flesta av dem är helt ordinära migranter som vill leva gratis på den svenska välfärdsstaten - spillrorna av den - utan minsta motprestation. Våra välfärdssystem - från dagis till åldringsvård över sjukvård och fungerande infrastruktur - går på knäna och hotas av total kollaps. Vad bryr sig politikerklassen om det? Inte ett skvatt.


2 kommentarer:

  1. Om det för en gångs skull presenteras en skatteminskning av något slag, kan man inte vara helt missbelåten... Men det kommun och stat förlorar på gungorna tas igen på karusellen. Massimmigrationen fortsätter och binder ännu större skulder och försörjningskrav på svenskarna. Befolkningsutbytet fortsätter.

    SvaraRadera