torsdag 21 november 2019

Lögnerna från statsministern och de inbäddade, grå dagarna

Foto: T.N.
Det är ingen överdrift att kalla de här dagarna inbäddade. Det ligger ett lock över tillvaron när jag stiger upp och det stannar hela dagen.

Är tillvaron inbäddad för att vi lättare ska kunna hantera tillståndet i riket? Under rubriken Kan statsministern inte läsa skriver Carolin Dahlman i Kristianstadsbladet:
I december 2015 skrev Morgan Johansson (S) och Anders Ygeman (S): "Så ska vi bekämpa den organiserade brottsligheten". Man erkände att denna hade vuxit sig starkare i vissa områden och presenterade insatser som skulle ”trycka tillbaka kriminella grupperingar”.
I februari 2017 påstod Stefan Löfven (S) att: ”Gängen ska knäckas”. I september 2017 sa justitieminister Morgan Johansson (S): ”Vi är på väg att knäcka organiserade brottsligheten”. I juni 2018 sa han: ”Vi ska knäcka gängen”, i augusti ”Vi ska knäcka den organiserade brottsligheten” och i helgen att ”De mest brottsaktiva ska buras in”. Statsministern sa för någon vecka sedan: ”Vi är fullt ut bestämda att den organiserade brottsligheten måste knäckas”. Han menade i en intervju på tisdagen att hans regering "från dag ett" arbetat för att göra samhället tryggare.
Men tyvärr matchas inte de bestämda målen med lika bestämda åtgärder, varvid problemen kvarstår.
Ett exempel är att regeringen på en presskonferens på onsdagen skulle presentera en nyhet kopplad till 34-punktsprogram mot gängbrottsligheten, och det resulterade i en utredning om ett regelverk för ordningsvakter som skulle redovisa sina tankar 21 maj 2021.
Det är som att säga att man vill gå ner tjugo kilo till jul och bestämt ta en rask promenad runt kvarteret. Det räcker liksom inte.
Är det inte dags att ta de höga herrarna på orden? Jag gör det, och i samma stund ser jag att de blåljuger. Statsministern, justitieministern och andra ljuger för att det passar deras syften. Jag tror inte att de återfår det förflutnas förtroende. Tvärtom tror jag att det bara finns en väg och det är längre ner i träsket. Liksom vårt land i övrigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar