onsdag 4 december 2019

Avslag, bakslag och brödbak

Foto: Astrid Nydahl

Så kom höstens stipendieavslag. Jag hade hoppats få för att kunna ge mina barnbarn, fosterbarn och gudbarn något minnesvärt i jul (och köpa mig en ny vinterjacka, den jag har är nu drygt tjugo år gammal och faller sönder). 

Det får bli minnesvärda julmiddagar istället. De blir inte så kostsamma eftersom jag gör all mat själv, också brunkålen och bröden. Det är ju en fröjd att stå i köket med förberedelserna och många av de yngsta säger att de älskar mina köttbullar (gjorda på oxfärs).

Jag är inte bara nedstämd pga det beskedet, det som hänt i Tollarp plågar mig också. Jag hoppas att rättsläkarna snabbt kan ge ett besked om kvinnans död. Är hon mördad får det stora konsekvenser. Det visar sig, i och med gripandet av mördaren idag, att fallet är en smula komplicerat. Kvinnan Emilia har varit mannen Emil. I ett allvarligt brottsfall i Tollarp, våren 2018, var han/hon ett viktigt vittne, och tingsrätten skriver i sin dom (TR B 86-18) att Emil kallar sig Emilia, varför tingsrätten också gör det.

I Malmö fortsätter mördandet och kastar en skugga över oss alla. Måste en nation importera kriminalitet för att framstå som god? Förlåt, men det är kanske en brottslig tanke.

I storpolitiken noterar jag att NATO-toppmötet i London röjer stora sprickor mellan Europa och USA, vilket inte minst i denna tid är skadligt och farligt. Europas länder styrs av en politikerklass som tycks sakna grundläggande kunskaper om vad som hotar oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar