torsdag 23 januari 2020

Den skånska våldsvågens nya grepp

Skärmdump
Under torsdagens lilla utflykt fick vi se två bilar som prejats av dubbla polispatruller, på två olika platser. Polisen har nu förstått att de aktivt kan söka upp de multikulturella maffiagrupperna. Under onsdagen fick en av Skånes största jordägare, Carl Piper på Österlen, besök av dessa vidriga brottslingar. Läs om händelsen här. Också en annan Österlen-gård fick påhälsning av dem.

Vad är vårt svar? Ilska, vrede, hat? Ja, absolut. Handlingskraft, motstånd? Inte särskilt troligt. Själv har jag lärt mig att ta skydd. Men det kommer säkert en dag när det inte hjälper. Det hjälpte inte Greve Carl Piper att ha ett sofistikerat säkerhetssystem, det hjälpte inte den andra storgårdsbonden att han var rik och ensam. Precis tvärtom.

Vi räknar de nya offren dagligen. Också här i Kristianstad, där de två senast nerslagna och rånade var 75 respektive 85 år gamla.

Polisen varnar på sin Facebook-sida:

Varning för personer som kommer till gårdar på Österlen!
Ofta avsides belägna gårdar där man kommer med bil och kör in på gårdsplanen.
Personerna som kommer kan uppfattas som aggressiva och envetna i sitt sätt och försöker komma in i bostaden. Senast igår skedde en incident på en gård i Borrby. Liknande händelser har inträffat i Trelleborg och Tomelilla.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera