fredag 17 april 2020

Britternas medicinska ansträngningar i vården av patienter med Covid-19

Skärmdump Birmingham Mail 16 april 2020

Hur får man en bättre uppfattning om Corona-pandemin i England, om man tycker att Londonpressen är allt för fokuserad bara på huvudstaden? Man läser med fördel lokalpressen, som alltid är avgiftsfri och tillgänglig på nätet. Jag läser varje dag Birmingham Mail, Manchester Evening Standard och Liverpool Echo.

När nu det mycket stora pandemi-sjukhuset öppnade i Birmingham ville jag veta mer. Det har byggts i en stor arena, National Exhibition Centre, en bit utanför centrum (där har jag varit på konsert med både Bob Dylan och Van Morrison, det var 1998 då vi bodde en hel termin på Selly Oak Colleges). 

Sjukhuset ska kunna ta hand om patienter från 23 sjukhus i Midlands, om behovet ökar. Det stod igår redo med all nödvändig utrustning för den närmaste framtiden. Sjukhuset har byggts inne i NEC på bara 14 dagar. Andra lokaler, som Birminghams flygplats, ska användas som bårhus.

Nog verkar den överväldigande majoriteten ha förstått allvaret. Och när både den centrala och de lokala regeringarna meddelar att det blir minst ytterligare tre veckors "lockdown" ser det ut att tas emot som ett enkelt besked ingen vill opponera sig emot. För att samma allvar för några timmar ska infinna sig i Sverige krävs det att en radiounderhållare blir ett offer för corona. Hans död är förstås lika sorglig som alla de andras, men symbolvärdet ska nog inte underskattas. Att pandemin också tar relativt unga människor är ett faktum.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar