onsdag 1 april 2020

Corona-pandemin som konspiratörernas sötaste godisbutik

Foto: Astrid Nydahl


Tänk nu tanken att corona-pandemin i själva verket är en global konspiration. Nu förbereds således maktens totala kontroll över medborgarnas liv. Övervakade ända in i sovrummet tar vi dess roll för självklar. Att följa smittade via deras mobiltelefoner är bara en alltför enkel sak, således måste någon med global makt ha styrt det.

Nu tror jag inte på konspirationer. Inte när det gäller ett dödligt och globalt virus. Inte så frekvent heller med andra händelser. Vardagen är grym nog för att jag ska finna det tillräckligt, jag behöver inga "förklaringar" lagda som filter på skeendet. Men jag har förstått att det finns människor som gör det. Människor som inte finner verkligheten, vardagen och de faktiska tillstånden tillräckligt spännande eller obehagliga i sig. 


Därför måste de leta efter en icke-existerande konspiration också nu. Tro inte att de misslyckas, de hittar den alltid!

"Medierna", deras lögner och specifika, ondskefulla individer står som vanligt bakom konspirationen. Vem maktens folkgrupp är, är så förutsägbart i detta tänkande, att konspirationsteoretikerna inte ens behöver säga eller skriva det rakt ut.

Hur hantera verkligheten? Se där människans delikata predikament.