lördag 4 april 2020

Corona: vardagsrutinerna som bär

Foto: Astrid Nydahl

Det finns förstås något lugnande i hemkarantän. Det tog oss några dagar, sedan uppstod den nya rytmen. Kanske har vi stor hjälp av förmiddagarnas tur till Landön, där det nästan varje dag är helt folktomt.

Vi besöker aldrig några butiker. Inte ens apoteket. Det vi behöver handla hem hjälper våra söner och döttrar oss med. Vi är privilegierade som kan be dem. Men förråden är välfyllda, så vad vi behöver i nästa vecka är bara lite påskmat, som sill, kavring och eventuellt några påsköl.

Posten lägger jag på centralsjukhusets brevlåda, den är placerad precis vid ingången.

Vi delar in dagarna utifrån olika sysslor. Jag läser Anne-Marie Berglunds alla brev efter lunch, hittills har jag tagit mig igenom tre hela pärmar för åren 1996-1999, sedan väntar alla de andra, fram till januari 2020. 

En rejäl måltid på eftermiddagen och sedan annan läsning. Kanske en liten middagslur i sängen. När kvällsmörkret sänkt sig ser vi en nyhetssändning, oftast BBC World. Efter det väntar en kopp kaffe till kvällsmacka och film. Sedan igår ser vi den danska serien Dicte. När den är slut har vi flera andra.

Fram emot midnatt är det dags för sista läspasset. Det blir både litteratur och TLS. Den senare kommer nu ytterst oregelbundet och betydligt försenad. Men så länge den går i tryck vet jag att jag förr eller senare får den.

Natten är alltid tyst och lugn. I sömnen finns det inga problem, också mina vanliga mardrömmar tycks ha upphört.

2 kommentarer:

  1. Vad anser du om den eugenik och social-darwinism som visar sitt ansikte bakom den fina vänster-liberala retoriken? I övrigt friska på fel sida ålderstrecket nekas intensivvård? Min dotter som har EDS och astma får ångestattacker och gråter för att de kommer selektera bort henne också om hon blir sjuk i corona. Varför tror du införde undantagstillstånd? Den här regeringen liksom Reinfeldt och Persson har helt negligerat alla varningar om kommande kriser. De borde ställas inför riksrätt. Men nu
    går ju inte det i och med att de getts diktatorisk fullmakt. Som väntat stöder "mitt" f d parti SD undantagstillståndet, så jag kommer aldrig rösta på dem igen. Man behöver inte rösta. Det är bara att legitimera ett garanterat vanstyre.

    SvaraRadera
  2. Cello Jr: Det finns ingen kvar att rösta. Kanske om vi hade personval. Är glad över att jag inte röstade förra valet, var på vandring i ödemark i USA. Som du säger: man kan slippa legitimera vanstyre.

    Riksdagen utom 55 personer har redan stuckit. Nu visar partierna sin innersta vilja och demokrati hamnar i soptippen - det som var kvar av det. Lätt att införa nya lagar men det blir svårt att bli av med resultat.

    SvaraRadera