fredag 29 maj 2020

Folkligt konservativa kulturmarodörer

Skärmdump
"Konservativ" premiärminister som försöker vara folklig. Vad får det för konsekvenser? I London kan man se premiärministern jogga eller gå med hunden, klädd som en uteliggare. Finns det någon som helst värdighet i det? Nej, men så har han också en rådgivare som representerar sämsta tänkbara smak, också när han anländer till No.10, Dominic Cummings.

 Den där manliga "uniformen" ser man på kreti och pleti. Gympabyxorna som håller fram pitten till allmän beskådan är ett särskilt bedrövligt exempel på hur det kulturell förfallet ser ut. Är det så illa på ytan, med kläderna, kan man bara ana hur det ser ut invändigt. Vilka civilisatoriska värden är det sådana politiker värnar? Vilka är det som de river ner och mal till grus i sällskap av den övriga politikerklassen? Jag tror att vi ser svaren, och om vi missar dem så har vi inte tittat efter ordentligt.

2 kommentarer:

  1. Har också reagerat på detsamma. En del folk ser ut som att ha kommit från soptunna där de övernattat. Både kvinnor och män. Även i TV intervjuer. Försök att vara folkligt bekymmerslös?
    En man med makt klär sig som en man med makt. Även när han inte har makt.

    SvaraRadera
  2. "Även när har inte har makt" Elina, den knorren gillade jag!

    SvaraRadera