fredag 22 maj 2020

Husbilsjävlarnas tid är här

Foto: Astrid Nydahl

Med den tilltagande värmen kom den större karavanen husbilar ut till Landön. Den lilla vägen rymmer dem inte, så vid möten får man gira utanför vägbanan för att inte kollidera med dessa semestermonster. De tycks mer byggda för krig än semester där de plöjer fram som stridsvagnar på två tredjedelar av vägen. Den ultimata egoismen i parform står skriven i pannorna på förarna. Här kommer jag!

Jag brukar känna en stigande vrede varje sommar, nu har den börjat. Och hur ska man hantera vrede i kombination med fysisk smärta? Det går inte särskilt bra, så nu är det dags att söka sig till andra tysta och isolerade platser. Vintertid är Landön vårt paradis. För varje dag förvandlas nu detta paradis till en särskild sektor i helvetet.
 

4 kommentarer:

 1. Ingen karavan av handelsresande 'asfaltläggare', som grädde på moset?

  SvaraRadera
 2. Jag förstår mig inte på hur FHM:s rekommendationer skall kunna hållas på toaletterna på en campingplats. Dessutom åker de bara två timmar bort?
  nu är det smockfullt här på campingen i Hjo.

  SvaraRadera
 3. Men vissa andra som brukar komma med våren har jag inte än sett skymten av som våra stabila säsongstiggare,läger på vårt naturskyddsområde och andra som brukar komma med värmen och kanske begå otrevliga saker mot oss fast bosatta.
  Men det är väl bara en tidsfråga tills vi får uppleva igen nackdelarna av våra öppna gränser.

  SvaraRadera
 4. "Den ultimata egoismen". Det var något nytt. Annars brukar människor reta sig på att vi husbilsägare uppenbarligen är onödigt rika och parasiterar på samhället. Att bilen ger oss pensionärer frihet att röra sig i landet är inte det första folk tänker på.
  Och de skulle nog inte bry sig även om de visste vad husbilen betyder för oss 70+.

  SvaraRadera