onsdag 13 maj 2020

Kliniken och karantänen

Vånga. Foto: Astrid Nydahl

Tisdagsförmiddagen lång befann jag mig på Kliniken för ytterligare levertester. Det blev ett kärt återseende med sköterskorna som jag under många år lärt känna tämligen väl. Också med de två albanskorna - systrar är de - som jobbar där sedan rätt så länge, och gubbarna i väntrummet som satt med stora avstånd. En av dem hade mycket svårt att förflytta sig, hans avstängd kroppshalva var i vägen för allt. 

Stämningen är alltid god där uppe och jag är djupt tacksam för att jag en gång i tiden listade mig där när den öppnade som stans första privatklinik. Idag är det en avancerad klinik med många anställda och en rad specialiteter. Skriven där slipper man alltid Vårdcentralen och i de flesta fall också sjukhuset (där jag varit en alltför flitig gäst denna vår). I väntan på gallstensoperation - som kanske kommer att göras i höst först, eftersom alla planerade operationer är inställda på sjukhuset - får jag bära smärtorna med ett konstgjort leende.

Väl hemma fann jag en bokgåva i brevlådan, och i Lila kiosken hämtade jag en annan bok. Nu går jag ner i karantänen igen, läser och skriver. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar