måndag 8 juni 2020

Från Reinfeldt till Löfven. Spåren och orden förskräcker

Foto: Astrid Nydahl


Vi som varken vill religion, etnicitet eller nationalism står bredvid virustafatthet, islamism, raskravaller i Europa och USA, och konstaterar att det går snabbt utför, vi glider lite lätt med i skredet, känner hur marken under våra fötter blir våt lera och närmar sig avgrunden. Men vi säger ingenting, ty vi saknar såväl gud som folk. Vi är otrogna hundar som inte ens kan skälla.

Hade vi en statsminister som kunde ge något slags ledning i en farlig situation? Nej, vi hade redan då en handpåläggare, en kvasireligiös flumliberal som säger:
"Människor ska kunna tro på olika gudar eller ingen alls. Man ska kunna leva sida vid sida. Därför får vi inte heller tvinga fram förhastade slutsatser. Detta eftersom spekulationer knappast är av godo. De i sin tur kan leda till slutsatser som sätter bilder som sedan är svåra att ändra. Vi måste ha tålamod med demokratin."
Ja, det var Reinfeldts ord när vi sett den förste självmordsbombaren sprängas i Stockholm. Föreställer er ett mord, ett väpnat rån eller en våldtäkt där den lokala polisen hade bett oss "ha tålamod med demokratin". Handpåläggarens uppgift är att trösta, lugna och stilla. Men är det statsministerns uppgift? Frågorna ter sig lika akut nu, i juni 2020. Vi har en statsminister som kanske inte ens är en handpåläggare, som skjuter över allt ansvar till FHM. Vår statsminister, flankerad av allt blekare miljöpartister, håller de mest meningslösa presskonferenser där han varje gång backar från regelverk och rejäla skydd. Samtidigt kommer hans mantra: ”Det är inte över än, vi befinner oss i en allvarlig situation”.

Hur allvarlig den är kan vi se överallt nu. Människor njuter sommaren medan döden fortsätter härja. Från Reinfeldt till Löfven går det en rak linje. Det är förödande.

4 kommentarer:


  1. Men, majoritet vill ha det så. S närmar sig siffror från guldåldern trots att deras kärnväljare dör i pandemi.
    Jag tittade dock på siffrorna i dagens väljarundersökning speciellt eftersom det var SCB. Nära hälften hade inte svarat. Vad skulle de rösta på?
    Dock ser jag inga alternativ som kunde vända utvecklingen. Någon? De nya röstar rött. Det är mest ekonomiskt för dem. Man röstar med plånboken, bidrag inräknat. Det är vad man kan få, inte vad det blir som är intressant.

    SvaraRadera
  2. En fråga som knappt alls diskuteras är landets ekonomi. Den är viktig för utan pengar står vi oss slätt. För att klara av att försörja de två miljoner immigranter som kommit sedan 2000 måste Sveriges BNP öka mycket mer än nu när vi i princip har nolltillväxt räknat som BNP per capita. Kakan växer inte medan brukarnas antal ökar. Så hur skapa den nödvändiga tillväxten? Det lär kräva mången klok människas huvud för att komma med de nödvändiga åtgärderna och de lär inte bli populära hos vare sig våra politiker eller vanliga medborgare. Nuvarande hälsokris kommer att brutalt exponera sakernas tillstånd när förvärvsgraden sjunker med mer än 10 % och ännu flera kommer att bli beroende av statens välvilja.

    SvaraRadera
  3. "Från Reinfeldt till Löfven går det en rak linje. Det är förödande."

    Den räta linjen av krumbuktande försvarstal, som går som en röd tråd in i ena örat och ut ur andra.

    SvaraRadera
  4. @Stefan

    Ekonomi och pengar har blivit abstrakta. Med knapptryckningar skapas tusentals miljarder av allehanda valutor. Så länge alla tongivande stater gör på samma vis, kan pyramidspelet och tillgångsbubblorna inflateras. Mer av samma, är melodin.

    SvaraRadera