fredag 5 juni 2020

Intressant, officiell statistik från det begynnande inbördeskrigets USA


Man tänker tiga. Man vill tänka sina tankar utan inblandning. Vi ser hur Europas knäböjande ansluter till det amerikanska, i London ger sig aktivisterna på förbipasserande och slår till, det enda skälet tycks vara hudfärg. Sedan "ras" nu åter står överst på agendan blir behovet av en inre exil än mer akut.

Imorgon, på den så kallade nationaldagen, ställer jag några viktiga frågor. Annars ska jag fortsätta tiga och bara betrakta statistikens staplar medan jag grubblar på massmedias propaganda, inte minst det som svensk press och television praktiserar dagligen.
 

9 kommentarer:

 1. Det diagrammet lär inte visas som faktaunderlag i SVT...

  SvaraRadera
 2. Lessen Thomas, men var hittade du denna statistik?
  "Bogus crime statistic"
  https://www.splcenter.org/20180614/biggest-lie-white-supremacist-propaganda-playbook-unraveling-truth-about-%E2%80%98black-white-crime

  SvaraRadera
 3. Bäste Anders! Artikeln du länkar till är en sida om den rasism svarta och aandra minoriteter utsätts för i USA. Men det jag citerar är en officiell rappot nrån Justititedepartementet.

  Här, på Justitiedepartementets hemsida kan du läsa:
  https://www.bjs.gov/content/pub/pdf/cv18.pdf

  Och här på Samtiden finns artikeln jag citerar i bloggen:
  https://samtiden.nu/2020/06/vita-drabbas-betydligt-mer-av-svart-vald-an-tvartom/

  Svenska och västerländska medier bedriver systematiskt falsk rapportering om det rasistiska våldet i USA. Det är vita som utsätts i mycket högre grad för våld utfört av gärningsman av annan ras. Svarta begår betydligt mer våld mot vita än tvärtom.

  ANALYS. Det är märkligt att inga etablissemangsmedier vill rapportera fakta. Man faller in i vänsterextremisternas synsätt och hävdar okritiskt att det är vita som utför rasistiskt våld mot svarta.

  Fakta säger något helt annat.

  Varför läser inte redaktionerna rapporten Criminal Victimization (pdf) från statistikbyrån på USA:s Justitiedepartementet, publicerad i september 2019? Där avhandlas brottsstatistik avseende 2018.

  Som framgår av figuren nedan utsattes 547.900 vita personer för våldsbrott av en svart gärningsman. Samma år utsattes 59.700 svarta personer för våldsbrott av vita gärningsmän.

  SvaraRadera
 4. PS: Jag har aldrig anslutit mig till några vita konspirationsgrupper och jag har aldrig i hela mitt medvetna liv gjort något som skulle förneka rashatets och förtryckets mekanismer i USA. Men ska man för den skull inte kunna ta till sig aktuell statistik? Det har jag gjort i England, i båda böckerna från 2012, Black Country, och 2019, Från All My Loving...

  SvaraRadera
 5. Det är ganska intressant att studera statistik kring detta ämnet, om inte annat för att förstå hur korkad man blir av att se på SVT. Allt gott, Håkan

  SvaraRadera
 6. Ber om ursäkt Thomas, det blir fel när man försöker hålla sig kort. Tänkte ju nog att du håller dig till korrekt statistik, men ville ändå fråga varifrån tabellen kom. Hittade den inte själv, men fann denna sida jag länkade till, där man just varnade för falska tabeller på nätet.Stort tack för den grundliga tilläggsinformationen. Menade alltså att ställa en enkel fråga, men kom i själva verket med kränkande insinuationer, det var inte meningen. Jag ber om ursäkt.

  SvaraRadera
 7. Men efter att ha tittat på grafen (samtiden.nu) så tycks det ju vara så att den inte är publicerad av Justitiedepartementet, utan gjord av "conservative review", åtminstone kan jag inte hitta den på Bureau of Justice statistics, dvs är det precis den graf som utpekas som falsk, och sprids av diverse "alt-right" kretsar?

  SvaraRadera
 8. Anders, du har verkligen ingenting att be om ursäkt för. Det lilla ordet under graf-texten föll bort när jag gjorde skärmdumpen. Nu har jag också upptäckt siten för Conservative Review. Där finns grafen. Du har alldeles rätt! Men tidskriften är inte altright. Dem lärde jag mig allt nödvändigt om i mitt arbete med boken Identitärt. Jag samtalade då bl.a. med Daniel Friberg som blivit en av altright-rörelsens högst profilerade personer och som också driver altright-rörelsens förlag Arktos. Han var också med i det beryktade vit makt-spektaklet i Charlotteville. Så det är en viktigt skillnad trots allt.

  Vad har jag lärt mig av detta? Jag har lärt mig att inte citera saker som jag inte själv först dubbelkollat. Det ska du ha tack för Anders. Jag borde inte ha publicerat grafen utan endast hänvisningen till Justitiedepartementets hemsida. Här nedan länk till tidskriften du upptäckte först:

  https://www.conservativereview.com/news/can-incarceration-rates-racist-reflect-actual-crime-rates/

  SvaraRadera
 9. https://www.splcenter.org/hatewatch/2017/10/23/white-supremacists-favorite-myths-about-black-crime-rates-take-another-hit-bjs-study

  https://www.ncjrs.gov/App/Publications/abstract.aspx?ID=96748

  SvaraRadera