måndag 8 juni 2020

”Störa vår opinionsbildning” - det får man inte göra i Det Nya Riket

Foto: Astrid Nydahl

Heidi Avellan, politisk kommissarie på Sydsvenskan säger till tidningen Journalisten om Mats Skogkär:
”I den dialog vi har haft under en längre tid har jag varit tydlig med att det kan bli aktuellt med andra arbetsuppgifter om hans twittrande fortsätter att störa vår opinionsbildning.”
Läs hennes ord noga. ”Dialog” betyder de varningar hon gett honom. 

”Störa vår opinionsbildning” är ett yttrande som kunde kommit från en despot, lokal eller nationell, men som i en redaktörs mun helt enkelt betyder, att man som anställd på Sydsvenskan inte ens i sitt privatliv får hysa en annan uppfattning än den tidningen, dess redaktör och ägare bestämt sig för att kalla ”vår opinionsbildning”. 

Jag trodde inte att det var riktigt så illa, men detta är klara besked. Räkna med att snaran dras åt ju närmare Sverige kommer avgrunden.

4 kommentarer:

 1. Det som stör mig är att donnan är från Finland.
  Hon borde därför känna till Forsskål och Chydenius roll för tillkomsten av världens första tryckfrihetsförordning år 1766.
  Kanske har hon ångest över detta?

  SvaraRadera
 2. Dra in presstödet omedelbart. Varför ska dessa demokratiföraktande totalitärer gödas med skattepengar? Just därför; låta flera röster säga samma sak, för effektivast möjliga indoktrinering. Att ge sken av demokrati.

  SvaraRadera
 3. Lennart Romberg8 juni 2020 kl. 11:00

  Forsskål fick malaria . Och dog.
  Sydsvenskan har kanske råkat ut för ett tankevirus.

  SvaraRadera
 4. Hur kommer det att påverka Sydsvenskans upplaga nu när en mycket klok och erfaren röst har tystats? Kommer man av bara ren gammal vana att fortsätta prenumerera? Eller har man nu insett att den tidning de en gång hade förtroende för nu har förfallit?

  SvaraRadera