onsdag 29 juli 2020

Covid 19 tur och retur

Foto: Astrid Nydahl

Det alltmer fascinerande så här i svallvågorna av covid i Sverige, är intrycket att människan i massformat inte tycks ha annan verklighetskontakt än den de själva valt. Första och minsta lilla informationsstund borde ge vid handen att pandemin sprids i hög hastighet i global mening. 

Spanien, Rumänien och Belgien drar blickarna till sig. Vad rör det oss? Räcker det inte att påpeka att det finns stark anledning att oroa sig för den turism som nu ökar dramatiskt i just Spanien?

Boris Johnson talar om att vi ser en andra våg redan. "Tyska smittskyddsinstitutet, Robert-Koch-Institutet (RKI), varnar för att allt fler personer smittas av coronaviruset i Tyskland – och påminner ännu en gång om de regler som finns för att förhindra spridningen" skriver DN.

Nå, vi lever och ser vad som pågår. Det spelar ingen roll om någon fnyser för att vi fortsätter att vara försiktiga. Att det måste handlas hem mat är en sak. Men det ska banne mig inte vara något shopping- eller nöjesliv. Nu heller.  

1 kommentar:

elina sa...

Handlar mat per internet och får den till en kylbox utanför affären, bor nära. Smart. Eller sonen handlar. Det har blivit köpstopp på annat.
Är just nu i en stuga vid havet och umgås med barnbarnen vilka har varit isolerade innan jag kom. Blev körd hit och att flyga hem känns inte lockande. Blir nog kvar här i ödemarken en tid.

Det som dottern berättar från osäkra tester och vård av de Coronasjuka får en att hålla sig långt från folk.