onsdag 1 juli 2020

Smärta, billiga livsmedel och annat

Foto: Astrid Nydahl

Hur beskriver man post-operativ smärta för andra människor? Själv vet man att den är lika stark som det som skapade den problematiska smärtan. Trots att jag har gallstenen i en burk och en operationsberättelse från kirurgen tvivlar jag ofta på att jag ens varit där.

Men så fick jag en berättelse som gav mig lättnad. En människa opererad ungefär en månad tidigare är idag befriad från just den starka, post-operativa smärtan.

Har man låg pension måste man passa på när tillfället ges. Den danska livsmedelskedjan Netto lägger ner i hela Sverige. Deras butiker har köpts av Coop. Nu ska de byggas om för att öppna i höst i ny dräkt och under det nya namnet. Netto Bromölla hade sin sista dag under tisdagen. Vi tog dit, och trots trängseln gick jag in för att förse mig med basvaror till halva priset. Det var 50% på allt och jag fick med mig råris, konserver, frukt, ost och annat till en sammanlagd kostnad av 250:-

Var jag girig?  Betedde jag mig dumt? Girighet har ingenting med sparsamhet att göra. Däremot kanske dumheten överröstade försiktigheten. 

Fast jag nog gjorde vad jag kunde för att snabbt ta mig ut igen, slog det mig at jag innerst inne nog också är en covidiot.

I Bromölla är vi ofta. Inte minst för att gå på café, serverade utomhus. Eller för att sitta vid Ivöns kant i Ivetofta/Kvarnholmen. Vi har ända sedan pandemins utbrott följt den lilla kommunens tidiga insatser för att stoppa smittspridningen, vilka gett mycket goda resultat.

Det är inte alltid lätt att hantera vardagen under pandemin. Men i grunden måste alltid finnas en insikt om att den pågår, dygnet runt, jorden runt.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar