torsdag 13 augusti 2020

"Antirasistisk" antisemitism

Skärmdump från Document.dk

Document.dk skriver om en afghansk man som lever i Danmark,  Faysal Mobahriz. Han är naturligtvis "anti-rasistisk aktivist". Hur den antirasismen ser ut i praktiken har vi de senaste åren börjat lära oss. Den innehåller nästan regelbundet ett judehat som är förbluffande öppet. På sin sida skriver han bland annat något som Document uppmärksammar: 
Den glødende afghanske antipati mod Israel svinger hurtigt over i fuldblods antisemitisme. Faysal Mobahriz anklager Israel for at bedrive ‘holocaust’, hvor landet udsletter befolkninger. 
“Et forsøg på at udrydde et folk (palæstinenserne, red.). Holocaust er hvad det er,” erklærer Faysal Mobahriz. 
Jødehadet er tydeligt, når der bruges ord som holocaust. Det jødiske folk blev udsat for holocaust i forbindelse med Anden Verdenskrig, hvor seks millioner jøder blev systematisk udryddet. En klart antisemitisk sprogbrug fra den folkekære barnestjerne, der har glinset på skærmen hos Danmarks Radio.
Det är alldeles märkvärdigt att Förintelsens internationella beteckning, Holocaust, ofta används mot den nation och det folk som verkligen utsattes för hitlerismens folkmord. Vem försöker "utrota palestinierna"? Har Israel ens uttalat någon avsikt att göra det? Den populistiska och vulgära "Israelkritik" som nedlåter sig att använda sådana begrepp har inte förstått vilken bumerang den slungar ut i den digitala rymden. Eller ens funderat på vem som träffas och drabbas hårdast av den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar