lördag 8 augusti 2020

Av henne fick jag de allra första kyssarna

Gilleleje 6 augusti 2020. Foto: Snaphanen


Det var många flickor som hette E när jag började i lågstadiet 1959. Det var förmodligen ett av de allra vanligaste namnen. Innan jag fyllt 16 år hade fyra Evor korsat mig väg: Eva J. i min klass, Eva B. förstås och så en Eva utan efternamn på vilohemmet i Tormestorp. Och min första förälskelse, som också var ett svek mot min Eva B-kärlek. 

Eva F. träffade jag på Missionsförbundets kursgård Strandbaden utanför Höganäs, då jag en sommar var där på konfirmationsläger. Eva F. kom från Vinslöv, henne blev jag handlöst förälskad i på ett sätt som inte bara var svärmiskt och högtidligt. Av henne fick jag de allra första kyssarna, hennes bröst var de första jag vidrörde och det var hon som, när vi satt i fiskehamnen i Gilleleje och väntade på att utflyktsbåten skulle ta oss tillbaka till svenska sidan, gav mig mitt livs första sexuella extaskänsla. Det gick för mig, direkt i kalsongerna, sedan jag fått stånd av hennes kyssar. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att något sådant kunde hända. Nu hade det hänt. Både lycka och skam överrumplade mig. 

Jag vågade inte resa mig upp, jag hade fortfarande stånd och det kändes mycket vått och klibbigt. När båten kommit tuffande över Öresund och lagt till i Gilleleje och alla de andra började gå ombord hade jag inget val, jag lät EF. dra mig upp från sittande ställning och jag gick, så naturligt det nu var möjligt att gå, upp på fördäck och satte mig där, återigen nära Eva F. och med min hand vilande i hennes. 

Eva F. gav mig en upplevelse som gjorde att jag aldrig mer skulle glömma henne. Men samtidigt var min utlösning ett rent fysiskt svek mot kärleken till Eva B. Det var ju henne jag skulle ge min svendom, och det var ett svek redan att jag fått utlösning i kalsongerna. Skulle jag resten av livet kunna bevara min hemlighet?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar