tisdag 11 augusti 2020

Halalslakt i parken, burkinibad, våldtäkt av barn, juridiska missdåd...

Foto: Astrid Nydahl

Nå, ska vi bedöma läget i Sverige, så måste vi vara redo för mörka stunder. Solljus och hetta, regn och svalka, det spelar ingen roll vilket.

Hur ser vi på halalslakt av ett lamm i en svensk park, där sällskapet hängt upp det döda djuret i ett träd? Hur ser vi på burkinibadande i en mycket populär skånsk badsjö dit nu också dessa individer söker sig för att bada med kläderna på? Hur ser vi på våldtäkten av en ditlurad 12-årig flicka på ett "flyktingboende"? Hur ser vi på att redan utvisade människor får beskedet att det går bra att söka en gång till i höst? DN-krönikören Hanne Kjöllers 80-åriga mamma blev rånad på vägen mellan taxin och trappuppgången! En ung man knivhöggs för att han vägrade lämna ifrån sig mopeden... 
Under de senaste åren har antalet anmälda våldsbrott med gärningspersoner som är under 15 år ökat. – Kartläggningar och kunskap finns - nu är det handling som gäller, säger regionpolischef Carin Götblad i en filmad intervju.
I intervjun, som filmades i samband med den nationella Barnafridskonferensen, redogör Carin Götblad för vad polisen gör, men lyfter särskilt fram föräldraansvaret samt att kommunerna måste hitta en ordning för att med mycket större tydlighet fånga upp kriminalitet hos barn och koppla konsekvenser vid normbrytande beteenden.
 – Så sker inte tillräckligt idag och det är oerhört frustrerande för poliserna på fältet att se hur dessa tonåringar fortsätter sin brottsliga bana samtidigt som allt fler unga brottsoffer och deras föräldrar inte får någon som helst upprättelse, utan tvärtom blir allt räddare för att anmäla, säger hon.
Som sagt, det är i högsta mening omöjligt att bli en bevakare av det sjunkande samhälle som tar en hel civilisatorisk epok med sig i graven. Eller som en äldre gentleman sa till oss vid badsjön, "Vi står inte högt i kurs".

Om jag kommer igång med något av det stora arbete som väntar med de återstående 21 åren av Anne-Marie Berglunds brev - de tre första är redan inskrivna digitalt - kommer jag också att med lättnad kunna lämna Sveriges affärer för en tid. Det är bara förlustaffärer.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera