fredag 18 september 2020

Land of Hope and Glory

Foto: Astrid Nydahl


Landön med stark höstkänsla blev en realitet under torsdagen. Åtta ynka grader men med strålande solsken. De allra sista kuverten lades tidigt på lådan om morgonen och därefter for vi ut i det fria.

Helgen väntar med film, lördagen bjuder Last Night of the Proms, i stympad version med minimal orkester och ingen sjungande publik. Den finländska dirigenten Dalia Stasevska, född i Kiev, fick ge sig, det blev en folkstorm när hon ville ta bort två av de centrala musikstyckena. Men hon vann en delseger, de spelas bara instrumentalt!

Att de hyllar det brittiska imperiet är ett faktum, men när man sjunger dem - jag har själv stått i det havet av människor inne i Royal Albert Hall - så markerar de mer en kulturell gemenskap och en inte så lite nostalgisk kvarleva. Jag talar om Land of Hope and Glory och Rule Britannia.

Nästa vecka är det tillbaka i sjuksvängen, med besök på två kliniker och en röntgen, samt sträckbänken hos sjukgymnasten. Jag vill minnas att det handlar om femte ryggkotan, där avståndet måste töjas. Det gör man fastspänd, bokstavligt talat, i denna sträckbänk. Annars är allt som vanligt.

Som alltid i denna blogg är det Astrid Nydahl som tagit bilderna, när inget annat anges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar