tisdag 1 september 2020

Sista chansen att förköpa Skanderbegs fästning

Skanderbegs står staty i centrala Tirana, Albanien. Foto: Per Helge

Idag är det den 1 september. Min nya bok levereras till mig den 13 september. Under dessa två veckor går boken att förköpa för 250:-

Skicka ett mail till thomas.nydahl@gmail.com
och betala med swish till 0706423016

Med boken sätter jag punkt för många års bloggande. Allt började med förarbetena till min första fado-bok, Kärlek och längtan. En personlig berättelse om den portugisiska fadomusiken, som utkom på h:ströms förlag 2004. Jag har alltså bloggat i minst 16 år. Nu får det räcka. Det som skett under de sexton åren kan beskrivas som en politisk, nationell och kulturell katastrof. Man behöver inte vara 68 år gammal för att se med vilken hög fart nivelleringen och förfallet fortskridit.

Min nya bok kan sägas vara ett arbete som sakta vuxit fram under åren från de förödande Balkankrigen fram till idag, en tidsperiod på nästan 30 år. Den albanske fursten och adelsmannen Skanderbeg (1405-1468) försökte försvara den kristna albanska nationen mot den ottomanska angriparen. Han och hans män höll stånd under många år. Hur det gick vet vi alla, och vi borde lära oss av historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar