torsdag 17 september 2020

Tomt, klart, väntan

Foto: Astrid Nydahl

 

När en bok är utskickad till köparna kommer stora tomheten rullande. Tidig morgonleverans av alla bokpåsarna igår, nya leveranser ska iväg idag. Familjeexemplaren ligger och väntar på att jag ska sända dem vidare, liksom de meningslösa pliktexemplaren till universitetsbiblioteken (där de kastas eller skickas till bränning, läs här för mer fakta om den absurda lagen).

Jag vill gärna påpeka att jag denna gång inte låtit trycka en upplaga som skulle stå och samla damm. Jag har kvar ett mindre antal bara, nu när förköpen är expedierade. Så vill du försäkra dig om ett exemplar ska du inte vänta allt för länge. Priset höjs dessutom den 1 oktober till 300:- inklusive frakt.

Det är i en mening över med ett halvt års dagligt arbete. Men i en annan mening handlar det om 48 års arbete, från 1972, då jag första gången besökte Albanien, fram till 2020.

Min väntan nu handlar inte om inspiration. Jag är rätt så överens med Ivar Lo-Johansson som avvisade det begreppet och skrev att allt konstnärligt arbete handlar om hårt arbete och transpiration. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar