måndag 7 september 2020

Vinbergssnäckans återkomst, och lite om en Rapport-lögn

Foto: Astrid Nydahl

Plötsligt fanns de där. För första gången under alla dessa år på Landön kröp Vinbergssnäckan på alla sidor om oss. Det var en fantastisk upplevelse som kastade mig bakåt i tiden.

När vi lämnat Malmö och sommaren 1984 hade bott ett halvt år på Östervång utanför Tollarp fick vi besök av min vän från Lissabon. Han blev lyrisk när han såg Vinbergssnäckorna på vår tomt. Bad att få tillreda dem. Det gjorde han och så hade vi denna delikatess med vitlökssmör till kvällsmat.

***

Nog finns det också skäl att denna måndag påminna om hur Rapport-nyheterna fungerar som ren lögnpropaganda.

Natten till söndagen blev åtta personer knivhuggna bakifrån i Birminghams centrum. Det råkade vara i den del av staden som kallas Gay City. Rapport nämnde händelsen och kallade den "ett knivbråk". Fakta är att det inte alls var ett "bråk" utan slumpmässiga angrepp som lämnade en ung man död, två mycket svårt skadade och fem andra med skador. Varför inte tala sanning? Den man som fångats på cctv är i färd med sina överfall och håller en kniv i handen. Han är nu gripen. Rapport kommer att tiga om fortsättningen. Jag har min egen bild av vad som hänt, men avvaktar och studerar den kommande utredningen. Här kan man läsa mer.

Jag behövde inte vänta så länge på att få misstankarna mer eller mindre bekräftade:

"However, sources told the MailOnline the attack was believed to have been targeted against gay community".