fredag 23 oktober 2020

Halshuggning och annan verkan, intrånget i våra liv

Strandängen i Bromölla. Foto: Astrid Nydahl
 

Vad pågår i vårt arma land? Det enkla svaret kunde innefatta ett antal ting: pistoler, gevär, bomber... men också ett antal handlingar: misshandel, våldtäkt, rån, överfall, inbrott, bedrägeri... och som inte det vore nog kunde man komplicera svaret.

I så fall vore man tvingad att undersöka också orsaken bakom. Genast skulle många röster tystna. Det är något man ogärna talar om, ifall man vill bevara sitt goda rykte. Om man redan har dåligt rykte är det enklare att säga som det är.

Behöver jag säga det? Jag återvänder till halshuggningen utanför Paris och ställer frågan: är den representativ? Ja, den är ju det. Islamismen, baserad på islams läror i Koranen, är en mordisk ideologi, totalitär och skoningslös. Ingen kan säga emot denna heliga bok utan att begå ett brott. Eller som den fantastiska centerpartisten sa för bara några dagar sedan: blasmfemi måste leda till en bestraffning.

Hur var det nu vi sa, var det inte just att det bakom verkan döljer sig en orsak, och att denna orsak ska sökas utanför en svensk tradition (eller vilken annan europeisk tradition, för den delen). Detta intrång i våra liv är i alla avseenden oacceptabelt. De som organiserat och planerat det är bara värda förakt. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar