onsdag 7 oktober 2020

Jobba i Malmö?Arabiska är meriterande

"Inget krav på svenska språket. Arabiska är meriterande."


Så närmar sig min barndoms Malmö en fullbordad transformation. Ska jag gråta? Nej, det har jag redan gjort så många gånger. Vad ska jag göra? Det finns inget alls att göra, allt är för sent, allt är i det närmaste fullbordat.

 

 

5 kommentarer:

 1. Vad sjutton gör ordet integration i annonsen?

  SvaraRadera
 2. De förstår helt enkelt inte vad ordet betyder

  SvaraRadera
 3. "Allt är för sent". När jag säger detta till mina vänner blir en del provocerade.

  När jag läser samma ord i din text vill jag så innerligt känna att det fortfarande finns hopp. Jag har ju barn, jag kan inte ge upp.

  Men jag kan inte lura mig själv heller. När jag ser mot horisonten ser jag bara svarta moln. Jag måste ändå intala mig att hålla fast vid den lilla flik av hopp som jag hoppas (!) trots allt kan finnas.

  SvaraRadera
 4. Frede, jag har, som du vet, många barn och barnbarn. Men jag skulle ändå aldrig uttrycka någon annan tanke än den jag bär på. Nämligen att det är för sent. Det betyder inte att jag säger det till dem när vi möts, de unga barnbarnen, men jag brukar diskutera sakligt med flera av dem, särskilt de som är i tonåren eller däröver.

  SvaraRadera
 5. Ni minns kanske Lernias kampanj om 'den nya rikssvenskan' (2017?), att kompetensen inte ansågs sitta i uttalet. Det är följdriktigt att svenskan helt avskaffas, så att 'kompetensregnet' kan få framstå som ett sådant. Genom att sänka och/eller ändra kraven fyller myndigheter och presumtiva arbetsgivare rollen som glädjestatistik för 'integrationen' och bidragsstyrda ögontjänare istället för pliktkännande lojalitetsstyrning med integritet för uppdraget. Polisen torde vara ett exempel på den utvecklingen, med sänkta krav och PK:istisk överordning.

  SvaraRadera