torsdag 22 oktober 2020

Lågvatten, smittospridning, myndighetsimpotens

Lågvatten Östersjön vid Landön. Foto: T.N.
 

För första gången i år tog hösten oss natten till torsdagen. Det plaskade där vattnet läckte in från taket och jag fick börja ringa på morgonen efter hjälp. Vi tog som vanligt till Landön och där såg det ut som om någon dragit ur proppen till Östersjön. Man kunde bokstavligt talat gå på havsbotten. Och vinden piskade mig ansiktet. Märkligt nog stod termometern på femton plusgrader. Jag är tacksam att jag kan se vad som är upp och vad som är ner.

FHM säger att en människa över 70 nu ska leva "som alla andra". Här i Skåne har antalet Covid-smittade gått från 80-talet till över 300 på två dagar. Jag tycker att verkligheten skiljer sig från presskonferensernas råd. Vi fortsätter att hålla låg profil. Jag umgås hellre med korna och tofsviporna (som finns kvar här fortfarande). Bloggtexten fortsätter under skärmdumpen.

Tabell från 22.10 Region Skåne

Jag följer de brittiska covid-nyheterna noga. Där är situationen mycket allvarligare. Ändå finns det lokala styresmän, som borgmästaren i Manchester, som med klassiska, populistiska argument, hävdar rätten till ett helt öppet samhälle. Nu blev det inte så, regeringen körde över honom. Såväl krogar som pubar är helt stängda från och med nu. Hu många döda ska det behövas innan lokala styresmän eller nationella regeringar ser vad som sker och agerar därefter?

Jag ska inte orda om vad jag egentligen tänker om Covid. Låt mig bara säga att jag inte litar på några besked. Det här är inte övergående. Och något vaccin att lita på lär vi inte se ens vid horisonten.

Lågvatten Östersjön vid Landön. Foto: T.N.


1 kommentar:

  1. Verksamhetschefen ringde mig idag; smittspridningen tar skruv som bara fan på det äldreboende där min nittioåriga Mamma bor i Linköping.
    Man blir ledsen.
    /Mats B-P

    SvaraRadera