söndag 11 oktober 2020

Politiskt storhetsvansinne i Sverige och Greta deltar i amerikansk valpropaganda. Klokt eller?

Foto: Astrid Nydahl
 

När nu socialdemokraterna (26,5%) gör allt för att hålla ihop en hopplös regering, viker de sig för landets minsta och mest extrema parti. Miljöpartiet (3,8%) kommer rimligtvis inte att finnas kvar i riksdagen efter nästa val. Det hindrar inte dem från att nu, med statsministerns välsignelse, styra Sveriges gränspolitik. Är det för att de därmed också har Liberalernas (3,2%) stöd? 

Detta politiska storhetsvansinne - som dessutom innebär att statsministern bryter mot sina egna ganska nyligen förkunnade löften - borde skicka hela politikerklassen till en mycket kall plats, som Sibirien. Det kommer inte att ske. Svensken är överlag en foglig ja-sägare och kommer, som alltid och som vanligt, att rösta på dem i nästa val. Och så börjar katastrofcirkusen om från början.

De siffror jag anger är från oktober 2020, här.

***

I ett TT-telegram läser jag:

Klimataktivisten Greta Thunberg gör ett undantag från sin linje att inte lägga sig i partipolitik. I en tweet på lördagen uppmanar hon amerikaner att rösta på demokraten Joe Biden i presidentvalet den 3 november.

Hon motiverar undantaget med att valet i USA går bortom vanlig politik, särskilt ur ett klimatperspektiv, och skriver: "Organisera er och få alla att rösta på #Biden."

Om nu en amerikansk politiker, till exempel Biden, lagt sig i ett svenskt val skulle det bli ett ramaskri. Med all rätt. Ingen har minsta anledning att på Greta-vis lägga sig i ett annat lands valprocess, inte ens den amerikanska. 

Hade hon haft mer än barnet i sig, som en smula mognad och bättre rådgivare, hade hon skrivit en så kallad "debattartikel" (varför inte i DN, där hon också hade kunnat utveckla sitt stöd för Bidens och Harris envisa blindhet inför fortsatt fracking i USA - vilken de delar med Trump. Vet hon ens vad det är, eftersom hon ger dem sitt stöd ur "klimatsynpunkt"?). 

Då hade också jag haft en smula respekt för henne. Men så är det inte nu, det är den vanliga propagandakvarnen som mal, och inte gör den hennes generation klokare.


1 kommentar:

  1. Ja, lilla Greta, som är en kasperdocka i den internationella vänster-och globaliseringspropagandan, är en säker kontraindikator överallt där hon skickas fram. När ska manipulatörerna som rattar henne ställas till svars?

    SvaraRadera