fredag 23 oktober 2020

SJ, vilda västern?

Foto: Astrid Nydahl
 

Två yngre barnbarn satte sig igår på tåget från Norrland för att hälsa på ett äldre syskon i Göteborg. Efter tre konsultationer med de ansvariga gavs det entydiga beskedet att de skulle stiga av i Sundsvall och byta tåg. Deras mamma var uppe i natt och vägledde dem per telefon. De steg av halv två mitt i tysta natten, stod i mörkret för att invänta Göteborgståget. Då råkar konduktören se dem och ropar att de ska stiga på tåget igen. 

Det var inget byte, bara vagnar som kopplats från. Barnbarnen gör som de blir tillsagda. Och om inget ytterligare hänt bör de vara framme i Göteborg nu.

Vi vet redan att Sverige faller samman. Måste vi påminnas flera gånger i veckan om det? Ja, om vi inte alltid sitter med låst dörr och fördragna gardiner har vi inte något val. Nästa gång vet vi. Inte en SJ:s chatt- och telefontjänster är att lita på. Arma barn som ska behöva lära sig det mitt i mörka oktobernatten. Vi vuxna har lärt det den hårda vägen och deras lär bli ännu hårdare, bittrare och oförsonlig.

 

2 kommentarer:

  1. Ibland känns det som dumskallarnas sammansvärjning.

    SvaraRadera
  2. Ja, precis så Elina, men det värsta är att det nog är medvetna vägval och en totalskruvad politisk linje.

    SvaraRadera