måndag 16 november 2020

I strandskogen och i världen

Strandskogen. Foto: Astrid Nydahl
 

Helgens vistelse i strandskogen var precis så välgörande som jag förväntat mig. Den stora tystnaden som bit för bit, ju närmare vi kom, vändes till havets brus. Det är i alla avseenden en mäktig och storslagen natur. 

Parallellt pågår världens vidrigheter. En dansk folketingsman för socialdemokraterna tar till orda i Berlingske:

Hvad der derimod er dybt beskæmmende er tavsheden fra imamerne i Danmark. De har et særligt ansvar for at stå på den rigtige side af historien nu. Stoppe med at tale med to tunger og vise, om de er moderate, eller i virkeligheden spiller et dobbeltspil, og derfor er det vigtigt, at de kommer på banen. Men det sker ikke.

De har ikke indkaldt til en eneste demonstration til støtte for ytringsfriheden, skrevet debatindlæg eller på anden måde stået frem i offentligheden med en klar opbakning til Frankrig og de vestlige værdier. Hvis nogle terrorister nærmest på ugebasis påberåbte sig, at de handlede på vegne af Socialdemokratiet, hver gang de begik terror, ja, så ville det være helt være helt naturligt, at socialdemokratiske ledere gik ud og fordømte det utvetydigt og i klare vendinger.

Men det gør imamerne ikke, hvilket med al tydelighed beviser, at de såkaldt »moderate imamer« nok mere er noget, der hører til i en fantasifuld svensk multikulturel børnebog, end det er noget, der foregår i virkeligheden.

Imamerne er nemlig tavse, hver gang det handler om at kigge indad, og de er ude af stand til at tænke på andre end dem, der tilhører deres egen menighed. Endnu engang beviser det bare, at når det handler om integration og sammenhængskraften i vores samfund, er imamerne en del af problemet – ikke en del af løsningen.

Strandskogen. Foto: Astrid Nydahl


1 kommentar:

  1. När får vi se motsvarande klarspråk av en svensk socialdemokrat? Eller är det så som en del spekulerar i att man av rädsla för att tappa muslimska röster ligger lågt med kritiken? En ökande islamisering torde inte gynna ett demokratiskt land.

    SvaraRadera