tisdag 3 november 2020

Islamismen tar Europa som gisslan

Foto: Astrid Nydahl

Låt oss tänka och tala allvar nu. Efter gårdagens blodiga terror i Wien behöver vi inte fler "beklaganden och fördömanden". Den duon av meningslösheter saknar varje form av relevans. En fråga ställer jag: varför undviker nästan alla själva grundfrågan? Vilken är den? Den finns rakt framför näsan på oss alla. Utan den massiva närvaron av Koranfostrade folkmassor hade terrorn varit en sällsynt gäst. Nu är den istället en massiv kraft som tagit Europa som gisslan. För hur länge? Långt bortom vår egen livstid. 

Utan denna passiva och "toleranta" politik skulle vi förstås, med rätt att bevaka våra egna gränser, ifrågasätta många som kommit från islams kärnländer och knackat på vår port. Ingen säger ingen har gjort eller gör det. Tvärtom fortsätter lovprisningen av riksdagens halvt medvetslösa knapptryckarpraxis. Ja, vi är gisslan. Liksom alla andra folk och nationer i Europa.

Fullt medveten om att de flesta som ens bryr sig om framtiden idag läser amerikansk valstatistik, vill jag ändå hävda att omsorgen om Europa och dess framtid ter sig minst lika angeläget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar