lördag 14 november 2020

Konspirationsvärldens Trump och Covid

Foto: Astrid Nydahl

 

Som alla vet har Trump ännu en gång vunnit presidentvalet i USA. Som alla också vet är Covid en "bluffpandemi". Som alla dessutom vet...

 

Hur orkar de? Hur orkar bloggare och så kallade alternativa medier?

 

Under lång tid har jag haft samma bokmärkta rad att inleda dagarna med. Lokaltidningen. Rikspressens två stora samt lokala Helsingborgs dagblad och kvällspressens tre (Expressen, Kvp, AB). Dessutom mina två engelska litteraturtidskrifter TLS och LRB, samt de fyra engelskspråkiga dagstidningarna Times of Israel, Guardian, Independent och Daily Mail.

 

Utöver dessa har jag varje dag under samma långa tid läst ett par sidor som berättar sådant jag inte får veta på annat sätt. Samt ett dussin bloggar av samma skäl.

 

Men nu orkar jag inte med fler Trumptrallande dumheter eller fler konspirationsteorier. Bort med dem! Oavsett vem som skriver eller sprider dessa dumheter, inklusive de oändliga klippen från Fox News, tar jag nu bort dem från min bokmärkeslista. 

 

Ändå behåller jag snaphanen.dk av det enkla skälet att Steen R. som driver den befinner sig på en intellektuellt betydligt högre nivå än det mesta som finns på ett skandinaviskt språk, och för att hans envisa strid mot islamismen (utförd med ord och bild som enda vapen) förtjänar stöd och uppmuntran.

 

Det finns en gräns för vad jag orkar. Om jag velat vara orienterad har jag fått ta också dem. Men det är slut med det nu. Sedan några dagar läser jag dem inte mer. Av det alternativa här i Sverige behåller jag bara Ledarsidorna, Samtiden och Det goda samhället. Jag läser därtill varje dag sedan många år Lars Vilks, några danska medier samt Rapsodi och Axess.

 

Det blir lättare att andas. Det blir lättare att hålla tanken fri från störningarna från de politiskt, kulturellt och socialt masstänkande människor som sluter upp i varje marsch som "alternativa" ledare kallar dem till.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar