måndag 7 december 2020

Folkets okunskap är den politiska klassens makt

Foto: Astrid Nydahl
 

I Svenska Dagbladet ställer Inger Enkvist denna fråga:

Är utbildningsministern trovärdig när hon säger att kunskap är viktig? Vad har hon gjort för kunskaperna i svensk utbildning från nyckelposter som Saco-ordförande, generaldirektör för Skolverket, gymnasieminister och nu utbildningsminister?

Hon säger det inte rakt ut men hon agerar som om det svenska utbildningssystemets uppgift är att lösa det politiska problemet med integrationen av nyanlända.

Inger Enkvist pekar på offentlighetens (den så kallade "debattens") magiska trick: förvandla skolan från kunskapsinhämtning till ett lämpligt politiskt projekt. Just nu är det "integrationen av nyanlända".

Vårt land befinner sig i en ond cirkel av mycket stora problem. Manipulationen av barn och ungdomar är en bra början för den politikerklass som vill förvrida huvudena på hela folket. Kunskap är makt, hette det i mitt gamla Sverige. Idag kan vi säga att folkets okunskap är den politiska klassens makt.  

1 kommentar:

  1. Jag tycker inte om ordet "nyanlända", det känns som en orwellsk omskrivning. Jag är också tacksam att jag fick gå i skolan på 60-talet, då lärarna var mycket kunniga och innan den så starkt politiserades.

    SvaraRadera