måndag 21 december 2020

Hej och hå, vi nu till gruvan gå...

Kö till rea i Lissabon 1985. Foto: Thomas Nydahl
 

Den konsumtionsskadade medborgaren skrev Zygmunt Bauman om. Han eller hon får aldrig nog. Det hjälper inte att livets prylkvot sedan länge är uppfylld, mer måste bäras hem och staplas i rummen. Kläder, skor, elvispar, massagestavar, hudkrämer, prydnadssaker, vaser, blinkande och talande dockor, hörlurar, värmeslingor... allt går att sälja med själsmördande reklam.

Var iväg med posten i eftermiddag. Såg horderna dra fram utmed gatorna. Bilköerna långa till gallerian. Butikerna buktande av skadade medborgare. Ingen vård hade hjälpt. När sedan julafton är över börjar rean och man ställer sig i kö igen. Covid eller ej, skadan är omöjlig att reparera.

 

2 kommentarer:

  1. Det är synd att man inte kan visa daglig elände från vården i stil: nu dog patienten, se hur X kvävs till döds. Eller låta de som fått hela sin vård nedlagd ställa lite frågor till de som tokshoppar typ: varför tyckte ni att hela XX avdelningen med 300 i kö och lika många i behov av återbesök skulle stängas för att omvandlas till Covid avdelning?
    En riktig dokusåpa direkt från verklighet.

    SvaraRadera
  2. Det må finnas femtielva kön, alla lika mycket värda i kön.

    SvaraRadera