fredag 8 januari 2021

Trump, trumpen, trumpnare. Offentligt och motsägelsefullt 2021

Foto: Astrid Nydahl
 

Vår statsminister talar säkert sanning när han säger att han "aldrig har handlat något på nätet". Men jag skulle hellre ha en politikerklass som inte bara var bekväm med, utan också smidigt kunde navigera i den digitala rymden. Inte nödvändigtvis för att "handla något", utan för att förbättra analyser och handlingsmönster.

Nätet är, som livet självt, ytterst motsägelsefullt. Att röra sig där ute, till exempel med en blogg som instrument, kräver ett inre lugn. Det har jag inte. Tvärtom rubbas jag lätt av mindre begåvade människors försök att tränga in i min värld. De kan göra det på olika sätt. Några använder sig av min mailadress för att komma närmare med sina planer.

Detta nya år har jag nu lovat mig själv att ha bättre "brandväggar" mot det offentliga. Mitt syfte med skrivandet under 2021 går två vägar. Den ena är offentlig, den andra är under lång tid helt skild från omvärldens blickar.

De senaste åren har präglats av en politisk pöbel som ställt till mycket problem. Men man får inte glömma att den uppstått på grund av en totalt ansvarslös politikerklass handlingar. Gränser öppna för grov brottslighet och politisk-religiösa galningar från islams territorier, bryter ner samhälls- och medborgarandan, inte minst i vårt land. Att det kommer mindre genomtänkta reaktioner på det är inget att förvånas över. Men man väljer själv om man vill vara en del av massans makt, eller om man drar sig undan så pass att luften fortfarande har livgivande syre.

En granskning av stormningen i Washington är nödvändig. Men vem ska utföra den? De poliser som öppnade grindarna för pöbeln? De politiker som trixat med sanningen i många år, berikat sig själva och sina partikamrater? Trumpisterna som tycks mena att det i själva verket var Afa tatuerade med hammare och skära, eller några marsvarelser klädda i päls och horn som stormade?

Själva händelsen och dess kortsiktiga efterspel är ett virrvarr av motsägelsefulla händelser och uttalanden och frågan är om vi ens kommer att få veta vad det var som hände. Ett står klart: det var inte så enkelt att förklara som de såg ut medan det pågick. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar