måndag 22 mars 2021

Bulletins snöpliga slut

Klicka för stort format
Med ett kollektivt avsked lämnade ytterligare sex nyckelpersoner Bulletin under måndagen. Fredrik Ekelund/Marisol M och Michael Economou har gjort en seriös och mycket intressant kultursida, krönikören Nina Lekander har, som alltid, varit en frisk fläkt. Ivar Arpi och Alice Teodorescu är två tunga namn som varit med från början. Susanna Birgersson är den sjätte som lämnar. Tidigare har delägarna Thomas Gür och Paulina Neuding lämnat.

Bulletin fick ett kort liv. Förväntningarna var orimligt uppskruvade. Kristianstadsbladet förlorade den bästa politiska redaktören och ledarskribenten man haft i Carolin Dahlman, och medarbetare som Lars Åberg och Per Gudmundson har man kunnat läsa med behållning i många år före Bulletins grundande.

Jag spår aldrig i kaffesump, men nog vågar jag mig på den mindre kvalificerade gissningen att Bulletin försvinner från nätet inom kort. Så går det när penningstinna amatörer leker företag och lurar några av landets bästa skribenter med sig och dessutom håvar in prenumerationspengar medan man befinner sig i fritt fall.
 
1 kommentar:

  1. Så upphaussad och så illa skött. Man hade önskat sig en riktigt bra seriös nättidning och Bulletin uppfyller enligt min mening kriterierna. Förhoppningsvis kan något gott resa sig ur askan när röken skingrats.

    SvaraRadera