lördag 20 mars 2021

Foliehattar? Sydsvenskan Per T Ohlsson är ute och slirar

There´s a hole... where the rain comes in. Foto: Astrid Nydahl

Per T Ohlsson är fortfarande krönikör i Sydsvenskan/ HD. Nu har han tagit till orda mot "foliehattarna". Det kan man för all del göra, men varför han buntar ihop dem med Bulletins journalister är för mig en gåta:


Nättidningen Bulletin är en slående påminnelse om hur illa det kan gå när foliehattarnas politiska vänner ger sig in på medieområdet. En skock högerhaverister med SD-anpassad agenda, renons på publicistiskt förstånd och journalistiskt omdöme, fick för sig att starta en tidning som på ett seriöst sätt skulle bli en motvikt till de etablerade kanalerna. 

Fredrik Ekelund, foliehatt? Lars Åberg, foliehatt? Thomas Gür, foliehatt? Caroline Dahlman, foliehatt? Nina Lekander, foliehatt? Per Gudmundson, foliehatt? Alice Teodorescu Måwe, foliehatt? Ivar Arpi, foliehatt? Paulina Neuding, foliehatt?

Per T. Ohlsson borde be dem alla om ursäkt! När han nu försöker dribbla bort Bulletin, så glömmer han att deras ursprungliga avsikt och ambition var det så lite galenskap det kunde vara. Jag hade stora förhoppningar på tidningen. De journalister och krönikörer jag nämner är ju erfarna, seriösa människor som inte vill leva med den förödande samtidsliberalism som förstör vårt land. Det är nog där skon klämmer för Ohlsson. Han flirtar hellre med bombsossar som Tony Blair, än smutsas av en seriös samhällskritik. Nu går Bulletin inom kort i graven, allt pekar på det. Men det beror sannerligen inte på att de varit foliehattar. De djupaste orsakerna ska man söka i ägargänget.

1 kommentar:

  1. Vem läser Per Ts krönikor idag? Hela Sydsvenskan andas bitterhet.

    SvaraRadera