måndag 1 mars 2021

Pensioner och vardagar när det mörknar

Foto: Astrid Nydahl
 

Hur var det nu hon sa, Magdalena Andersson, om pensionshöjningar, "ingen som arbetat ett helt liv ska behöva..." och så minns jag inte mer.

Själv har jag nu fått den nya pensionen två gånger i år. Under 2020 fick jag efter skatteavdraget 7.328:- i månaden. 2021 får jag 7.360:- och det är en höjning med 32:-!

Nu har jag ett så kallat pensionstillägg från Sveriges Författarfond (modell mindre). Tacksamheten för det tillägget kan jag inte överdriva eftersom varje extra krona kan förvandlas till dagligt bröd, den är därför mycket stor, men också den är ju ett resultat av ett helt skrivande liv, som började med en blek debut 1974 och dryga femtio böcker senare avslutades med Skanderbegs fästning (Anne-Marie Berglunds brev ingår förstås inte i mitt författarskap, men de återstår att ge ut).

Det är ingen mening att bli mer upprörd, eller mer ilsk. Politikerklassen måste ju fördela våra pengar till betydligt fler människor numera. Inte bara svenska medborgare som arbetat från 16 års ålder till 61 (som jag själv) ska ju ha sin månadspeng. Men det är alltså så här det ser ut. Vassegod och skölj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar