torsdag 11 mars 2021

Onfray: "Vår civilisation är besegrad, ödelagd och i förruttnelse"


 

Från Document.no läser jag:

"I sin nye bok La nef des fous (Narrens skepp: Nyheter från senromarriket) holder den franske filosofen og forfatteren Michel Onfray vareopptelling over dette massive forfallet. Den historiske referansen i undertittelen er ikke tilfeldig."

Document hänvisar till en intervju med Onfray som gjorts av Il Foglios kulturredaktör Giulio Meotti:

Alt det som utgjorde vår jødisk-kristne sivilisasjon, er i dag beseiret, ødelagt og i forråtnelse. Den gamle revolusjonære drømmen er i ferd med å oppfylles: 'La oss utslette fortiden!'

Vi er i en overgangsfase mellom denne sivilisasjonen, som er utslitt etter to tusen års eksistens, og fremveksten av den neste, som sannsynligvis blir transhumanistisk. Vi gjennomlever øyeblikk med en form for barbari som ofte har forekommet i historien, med sine bokbål, inkvisisjoner, revolusjonære domstoler, fordømmelser og renselser …

For å befeste sin ideologiske stilling, må transhumanismen ødelegge det som er naturlig, hevder Onfray, for det individuelle prosjektet skal ikke lenger ha noen begrensninger. Man velger hva man vil være, og konstruerer deretter. Hvis noe står i veien for prosesessen, så rives det ned.

I denne sammenhengen er også folkeslagene noe gammelt rukkel man må kvitte seg med. Majoriteten i et folk har ikke lenger noe den skal ha sagt, det er de religiøse, seksuelle, kulturelle og etniske minoritetene som teller.

Demokratin tar död på sig själv, säger Onfray och lägger också en stor skuld på kyrkan för det som sker i Europa:

Kirken har normalt fungert som modererende kraft, men gjør det ikke lenger, mener Onfray, som ikke er begeistret for den sittende paven.

Til forskjell fra forgjengeren Benedikt XVI, som strittet imot, er pave Frans dekadansens mann. Jeg er ikke kristen, men hvis jeg var det, ville jeg ha sett på ham som Antikrist i Johannes’ åpenbaring!

Kirken har villet tilpasse seg moderniteten ved å gi avkall på metafysikken, teologien, det hellige og det transcendente til fordel for moralen, mener Onfray. Hensikten var å holde på de troende, men resultatet ble det motsatte.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar