fredag 16 april 2021

Ordflätorna och fortsättningen

Löv i Keats trädgård, Hampstead Heath i London. Foto: Astrid Nydahl
 

Från förra fredagen fram till idag har jag skrivit och publicerat så kallade ordflätor. Tanken var enkel: ta rubriker från pressen och nätets olika sidor, låt dem följa på varandra. Ibland uppstod något absurt, ibland något som kunde ge en tidsbild både av vårt arma land och omvärlden.

Vissa av er har blivit förbryllade. Andra har hängt på, det har jag ju sett av kommentarerna.

Från och med lördagen blir det mer traditionella bloggtexter igen. På gott och ont. 

Vi fortsätter våra försiktiga liv samtidigt som vi får rapporter om nära familjemedlemmar och bekanta som insjuknat. En av dem ligger svårt sjuk på CSK och andas med hjälp av syrgas.

Från och med måndagen lämnar jag ett mångårigt bruk av alkohol. Jag har haft vita perioder, jag har druckit vin sedan 1980-talet. Men de senaste åren endast mellanöl och enstaka flaskor vin till middagar. Nu är det slut med det, för att jag ska rädda levern och se till att gå ner rejält i vikt. Inför nästa besök hos läkaren i augusti ska jag ha minskat med 10 kilo. De säger att det går. Då handlar det inte bara om alkohol utan också alla snabba kolhydrater. Bort med potatis, bröd, ris och pasta. Renlevnad? Jag har svårt att föreställa mig det, men på någon vänster (?) ska det väl gå.


6 kommentarer:

 1. Vi håller tummarna

  Matti

  SvaraRadera
 2. Då blir det LCHF-kost, sådan som Lars Bern tydligen brukar. Själv drar jag hellre ner på bröd och pasta än avstår helt. Om kosthållning kan sägas mycket och det finns alla möjliga varianter, ibland mera baserat på tro än vetande. En annan parameter är ju hur mycket man rör på sig. Hoppas det går vägen för dig, Thomas.

  SvaraRadera
 3. Visst går det men... Att gå ner snabbt har sina risker, gallsten till exempel. Om du inte har det än så se till att maten inte bli helt fettfri oavsett vilken "mirakelmetod" du väljer. Enda sättet att gå ner i vikt är ju att äta mindre/kalorifattigare och röra sig mer.
  Jag önskar dig lycka till.

  SvaraRadera
 4. Tack Elina
  Jag tog ju bort gallblåsan i våras. Och nej ingen miranelkur i sikte bara sunt förnuft

  SvaraRadera
 5. Precis när jag hade skickat mitt kom jag på gallstensoperation och att du mådde inte prima efteråt. Förlåt ibland kommer minnet liksom efter.

  SvaraRadera