onsdag 7 april 2021

Vad pågår i Danmark?

Foto: Snaphanen.dk
 

Hans Rustad skriver om den oroväckande utvecklingen i Danmark. Repressionen verkar inställd på att tysta islamkritiker, särskilt sådana som talar klarspråk om de barbariska mord som med islamisk tydlighet, ägt rum de senaste åren, såväl i Europa som i Nordafrika. Läs hela hans artikel. Här ett kort utdrag om det som Snaphanens ägare och redaktör Steen Raaschou råkat ut för (den tankegång har refererar till, är den omvända skuldtanken att budbäraren med sina berättelser utlöser jihadistiskt våld, underförstått att vi helst bör tiga om saken):

Hvis man fortsætter ad samme tankespor er dokumentation af jihadistisk vold det samme som at udløse aggression. Man provokerer islamister.

Den første gang denne tankegang blev appliceret på fri journalistik var da Jeppe Juhl og Steen Raaschou blev pågrebet for at have publiceret et link af henrettelserne af pigerne i Marokko. Bemærk: et hyperlink til videoen, ikke selve videoen. Det er et meget stift stykke.

Steen Raaschou har ventet helt til nu på at få sin sag for retten. Det sker 10. maj. To af hans computere er ødelagt. Det ser ud som om nogen med vilje har kastet dem på gulvet. Han har ikke fået svar om, hvad der sker med hans sag, som har trukket ud i det uendelige.

I en anden tilsvarende sag endte det med frifindelse. Men Raaschou er allerede påført så meget bekymring og plage at han aldrig mere vil publicere noget, der kan tænkes at udløse myndighedernes vrede.

Det kan virke som om sagerne ikke var en fejl. Nu har også Kim Møller og Uwe Max Jensen fået tilsvarende sager på nakken.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar