fredag 28 maj 2021

Livets stora skred

Foto: Astrid Nydahl
 

När de stora skreden i livet äger rum, måste man driva ut ångesten och oron för att rätt kunna hantera situationen. Vad är de stora skreden? De kan vara ekonomiska, de kan vara mellanmänskligt nedbrytande.

Inte sällan inträffar skreden flera stycken vid samma tidpunkt.

Jag vandrar vid havet, dessvärre inte längre Landön, men ändå. Jag blickar mot horisonten och tänker på hur förluster präglat 31 år av mitt liv. Det är nästan på dagen 31 år sedan jag begärde skilsmässa. Sedan har de ofrivilliga avskeden kommit, ett efter ett.

Att plötsligt befinna sig utanför den litteraturkrets där t.ex. arbetsstipendier varit en självklarhet sedan unga år, är också det ett skred med stora konsekvenser.

Den här försommaren och resten av året kommer att präglas av olika skred. Avsked och ta skeden i vacker hand - samtidigt.

 

2 kommentarer:

  1. Det finns skred som är lik en vinst, även om det var så påfrestande och katastrofalt att man trodde sig inte ens kunna överleva. Men sedan - nytt liv, ny plats, allt är som rent att börja om.

    Dock börjar det bli många död i den närmaste kretsen. Att åldras är en garanti för slutet, min och andras.

    SvaraRadera
  2. Tack Elina,
    Din kommentar gjorde mig glad därför att du verkligen förstår vad jag menar. Alla våra döda finns i våra hjärtan, så länge vi lever i alla fall.

    SvaraRadera