tisdag 8 juni 2021

Corona utsläppt från labbet

Foto: Astrid Nydahl
 

Covidiots kallades de i England. De bröt mot restriktionerna övertygade om att pandemin var en konspiration, således icke-existerande.

Något som inte existerar kan man inte skydda sig mot. Men annars!

De intressanta uppgifterna som nu florerat en tid säger att det är tämligen säkert att pandemin är laboratorie-konstruerad, förmodligen ursprungligen avsedd att användas som stridsmedel. I Aftonbladet läser jag:

I en essä som publicerats i The Wall Street Journal skriver Stephen Quay och Richard Muller att viruset sannolikt skapats medvetet.

Texten publiceras samtidigt som det spekuleras friskt i huruvida viruset kan ha läckt från Wuhans virologiska institut i Kina.

”Det mest övertygande argumentet till förmån för hypotesen att viruset läckt från ett laboratorium har starkt vetenskapligt stöd”, skriver experterna.

 

4 kommentarer:

 1. Det finns tre laboratorier i Världen som sysslar med den typen av SARS virus. Ett av laboratorierna är i Wuhan, två i USA.
  Vanity Fair har en artikel som är värt att läsa både för skeptiker och vi som misstänker att viruset läckte genom misstag och/eller att försöksdjur såldes på marknaden eller något icke avsett.
  Jag tvivlar på att sanningen kommer fram, inte på väldigt länge. Vad nu sanning är.

  SvaraRadera
 2. Elina, funderar på sanningsbegreppet. En absolut sanning skulle vara berättelsen om var Covid fötts, vilken användning som var avsedd och hur/varför det kom ut i världen. Annars är väl "sanning" också en relativ term som brukas/missbrukas i politiskt avseende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog ingen "sanning" varken med det här eller annat. Däremot kan det ha hänt en oavsiktlig olycka, slarv, idioti... eller något. Personligen tror jag att ordet "sanning" är så absolut att det kan vi aldrig använda, om någonting annat än enkla privata saker.

   Radera
 3. Jag kan inte fatta att någon kan känna förtroende för myndigheter och politiker med flera överklasser. Nu vet vi att dr Fauci misstänkte labb-läckage samtidigt som han utåt förnekade det. Förutom att USA finansierat virusforskningen i Wuhan med flera hundra miljoner. Det är så mycket politik, internationella relationer, beroendet till Kina som hela västvärldens lilla tillverkare av allt från iphones till antibiotika, att sanningen troligen pausas till bättre tider. Värst av allt är dock att frågor kring vaccinernas säkerhet inte får ställas. Helt rimliga frågor såsom hur man kan vara säker på deras säkerhet innan fas 3 är över tidigast nästa år eller 2023. När logiken haltar blir den kritiske tänkare misstänksam. Som Hercule Poirot. Obs. jag försvarar inte de som förnekar viruset, bara uttrycker tvivel om det flera ggr ändrade officiella "narrativet" om masker, om huruvida barn smittar, etcetera. Vi rör oss verkligen på okänd mark och vi kan inte fortsätta senaste årets halvfart med tanke på andra sjukdomar som eftersätts, den skadliga sociala isoleringen, speciellt för de växande släktets del.

  SvaraRadera